Boras

Nya möjligheter att rekrytera internationell kompetens

City
Borås.
14:30 - 16:00

Den globala konkurrensen om kompetensen ökar. Ett helhetserbjudande som kombinerar spännande jobb och starka kompetenskluster med en attraktiv livsmiljö är nödvändigt för att lyckas. Som ett svar på det kraftsamlar allt fler städer och regioner för att attrahera och ta emot internationell kompetens, ofta genom att utveckla regionala lösningar där det offentliga, näringsliv och universitet samverkar.

Välkommen på ett seminarium om att rekrytera internationell kompetens där vi presenterar de möjligheter som skapas för arbetsgivare i Borås genom samarbetet mellan Borås Stad och satsningen Move to Gothenburg. En satsning som drivs av näringsliv, akademi samt stad och region och underlättar för både arbetsgivare och de människor som kommer hit.

Ni kommer också få lyssna på Jobbsprånget och Tekniksprånget som berättar om hur de arbetar för vi ska ta tillvara på den kunskap och kompetens som finns bland de nya som kommer till Sverige från andra länder.

Punkter på seminariet:


• Introduktion av samarbetet mellan Borås stad och Move to Gothenburg och hur det skapar
värde för er som arbetsgivare.


• Beskrivning av hur Move to Gothenburg arbetar för att underlätta för arbetsgivare att attrahera och ta emot internationell kompetens och hur man som enskild arbetsgivare kan dra nytta av de verktyg och aktiviteter som utvecklas och tillhandahålls.


• Introduktion till Jobbsprånget, ett fyra månaders internship-program som matchar arbetsgivares kompetensbehov med internationella akademiker som är nya i landet.

Välkommen!

Info and registration
When
14:30 - 16:00
Where
Textile Fashion Centre
City
Borås.
Address
Skaraborgsvägen 3A
Type
Event type
Seminar
Organizer
Organiser
Borås Stad, Move To Gothenburg, Jobbsprånget
Logo wall

Title
Arrangörer

Title
I samarbete med